Lexoni Zhgënjimin I Punëtorit Që Shkoi Për Të Punuar Në Gjerman: Shtëpia Ishte Si Rrënoi, Banonim 50 Veta

Dhjetë mijëra njerëz nga Ballkani Perëndimor punojnë në të zezë në Gjermani , ashtu sic punojne pothuajse ne te gjitha vendet e zhvilluara te europes .Në shumë raste kushtet e punës janë të vështira. Shpesh ata mbeten edhe pa para. Industria mashtruese e “ndërmjetësve” lulëzon. Oferta e punës që iu bë Dino Mehiçit tingëllonte shumë joshëse.Ai duhej të paguante vetëm 200 euro për dhomën nëpërmjet një transferte bankare, dhe duhej të shkonte në Gjermani me shpenzimet e veta ai e e priste një vizë pune dhe një vend pune në sektorin e teknologjisë informativ I riu nga Kosova nuk u mendua dy herë dhe u nis për Bavari.Por realiteti ishte krejt ndryshe. Shtëpia ku do të banonte ai ishte një rrënojë, veç tij aty banonin edhe 50 punëtorë të tjerë nga KOSOVA, MAQEDONIA dhe SHQIPERIA.Shtrati i fjetjes në dhomën e mbushur cyt më cyt kushtonte jo më 200, por 500 euro. Vendi i punës nuk ekzistonte fare ai e ka filmuar dhomen dhe vendinn e punes dhe asnje nuk ishte se si i kishin then shtipe relamen meposhte dhe shiko videon cfare shifet ne dhomen se ku po baninin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *