Genel — November 29, 2018 at 7:05 pm

Për tri vite punë, kjo grua e transkriptoi komplet Kur’anin në fije të holla mëndafshi

by

Artistja 33-vjeçare nga Azerbajxhani, Tünzale Memmedzade, kaloi 3 vite duke e shkruar Kur’anin në fije të holla mëndafshi transparent me material të lëngshëm të përbërë nga ari dhe argjendi, transmeton Korrespodenti.Memmedzade thotë se e filloi këtë iniciativë pasi që Kur’ani ishte transkriptuar në materiale të ndryshme, por që mungonte transkriptimi i librit të shenjtë të myslimanëve në mëndafsh.

Ajo mori versionin zyrtar të Kur’anit nga Diyanet (Bashkësia Islame e Turke) dhe e transkriptoi atë komplet në fije të holla mëndafshi me diametër 29 x 33 cm.

Artisti 33-vjeçare e konsideron këtë projekt si kryeveprën e saj. Rezultati final i transkriptimi të Kur’anit, librit të shenjtë të myslimanëve, ka mahnitur shumë artistë nga mbarë bota, që vijnë jo vetëm nga komuniteti myslimanë, por edhe nga ai i ateistëve $htype relamen meposhte dhe shiko videon se si duket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Na ndihmoni duke bërë Like faqen tonë.


Na ndihmoni duke bërë Like faqen tonë.


.